Zegers en Zegers

Ingezonden door: Rinus Groen

Vanochtend sprak ik 2 oudgedienden van AV Veluwe, Henk Slijkhuis en Ronald Brouwer. We praten over tijden van ooit en hoe geweldig het destijds allemaal was.

Wat ik wellicht niet wist was dat op de plek waar de Woudlopers verzamelen een AV Veluwe lid woonde, ene Zegers die in 1985 2.16.35 had gelopen op de marathon, een clubrecord dat waarschijnlijk nooit verbeterd ging worden. Daar had Eddie Gerritsen hun op geattendeerd.

Die ene Zegers die daar woonde kende ik wel, maar dat was Rob Zegers, met een tijd van 3.26.40 op de Midwinter Marathon in 1982. Ik zie hem vrijwel dagelijks al ik ga trainen en hij zijn hondje uitlaat.

Wim Zegers Larse Viren Run
24u loop Rob Zegers

Rob had mij ooit verklapt dat Wim vaak in de krant stond met de kop Zegers loopt zus en zo en dat zijn collega’s, die wisten dat Rob veel hardliep, hem dan vaak feliciteerden. Rob vond het wel leuk en deed dus ook geen moeite om het tegen te spreken.

Ik legde het uit en ze moesten hartelijk lachen.

Maar wellicht ken je ook Jan van Ommen vroeg Henk Slijkhuis. Natuurlijk kende ik die, maar wie van de drie? Zowel AV Veluwe, AV-34 en Cialfo hadden er 1 in hun gelederen. Die van AV’34 zei Henk. Door Wim en Rob gewaarschuwd, vroeg ik die ziet er een beetje Swiebertje uit met snor en baard. Nee dat was hem niet, het was dus de Jan van Ommen van AV Veluwe.

Maar ik moest door met de training en had genoeg gekletst. Vlak bij huis roept iemand die een meter of 100 van mijn huis woont; “Goed zo Hans” tegen me.

Geplaatst in Actueel.

Geef een reactie