Wisent Winter Trail 2019

Al vroeg in de ochtend verschenen de eerste lopers voor de mooiste trail van het jaar op Oudjaarsdag want waarom zou je dan niet al met je goede voornemens beginnen ๐Ÿ˜‰

Het werd al snel gezellig druk in de kantine van CSV. De voorinschrijvers kwamen hun startnummer ophalen en er werd nog snel even ingeschreven door de mensen die dit nog niet hadden gedaan.

Rond 10:00 uur gingen de lopers richting de start. Na wat nuttige tips van de speaker klonk het startschot en begonnen bijna 300 lopers aan de 23 kilometer. Een uur later vertrokken de deelnemers aan de 16 kilometer. De laatste groep vertrok om 11.30 voor de kortste afstand, 8.5 kilometer. Kort daarna verschenen de eerste lopers van de 23 km al onder de RunX finishboog. Voor deze trailrunners zat het er op en wat waren ze enthousiast over het schitterende parcours en de voortreffelijke organisatie. Als beloning voor de gedane inspanningen waren er oliebollen en soep en dat lieten de lopers zich goed smaken.

Om 12:30 werd nog even stil gestaan bij het ontstaan van de Wisenttrail. De 4 grondleggers, Renรฉ de Jonge, Erik Geerdes, Michiel van Driel en Maurice Winterman werden door onze voorzitter in het zonnetje gezet en kregen als aandenken een foto van de trailrunners op canvas. Vanaf deze editie heeft de wedstrijdcommissie van AV Veluwe het stokje overgenomen en gezien het succes, 829 enthousiaste lopers, staat deze trail ook voor 2020 op de loopagenda, dus noteer het alvast in je agenda.

Leuk weetje: op het startnummer stond dit jaar het jaartal vermeld en dat gaan we dit jaar weer doen.

De foto’s zijn te vinden via de site www.wisentrail.nl

Daarnaast zijn we ook nog eens op omroep Gelderland geweest! Op onze AV Veluwe Facebookpagina kun je de link vinden. Mocht je ons nog niet volgen op Facebook like onze pagina dan meteen.

 

VLNR: Michiel van Driel, Erik Geerdes, Maurice Winterman, Rene de Jonge