Wie is u?

Ingezonden door: Rinus Groen

Net als in de grote mensenwereld heb je in de hardloopwereld ook open en gesloten mensen. Om het dicht bij huis te houden, ik loop al een jaar of 46 met en tegen Elbert Voogd maar om nu te zeggen dat ik veel van hem weet. Dat wat ik weet heb ik via zijn ouders door gewoon te vragen wat ik graag wilde weten.

Ik zelf ben vaak een open boek en hoor zelf wel eens Too much information. Ook maak ik met jan en alleman makkelijk een praatje en onthoudt dat dan ook. Toch stond ik met mijn mond vol tanden dat ik niet wist wie een loper van AV-34 was waar Ronald de Jonge bij de Posbankloop over begon.

Hij wist me te vertellen dat de loper in kwestie lang was, lid van AV-34, een snor had en rond de 33 minuten op de 10km liep destijds. Dat destijds was in de periode dat ik ook regelmatig 33 op de 10km liep, dus ik moest hem kennen. Ik noemde het bekende rijtje op, maar nee. Toen vulde hij aan dat de loper in kwestie Timmerman was en nu inmiddels 70jaar moest zijn.

Dat hielp niet want van vrijwel iedereen op dat niveau uit Apeldoorn wist ik het beroep. Daar zat geen Timmerman bij.

Gisteren viel het kwartje. Het was Jan Timmermans. Ik neem aan dat hij geen Timmerman was, want dat zou te veel toeval zijn. Helaas is Jan veel te jong overleden. Rood haar had ook geholpen als hint.

81 MM Jan Timmermans krant
85 Twello Jan Timmermans Titus Mulder
Geplaatst in Actueel.

Geef een reactie