Wedstrijden

WESTRIJDSCHEMA 2020

Leesten Cross

 

Geen wedstrijd, maar een heerlijke recreatieloop door het bosgebied in de achtertuin van het dorp Ugchelen. De locatie van deze loop is zeker een top 10 locatie voor één van de beste hardlooplocaties in Nederland waard. Geen modderpaden en enkelsdiep bij deze loop. Gewoon bospaden, zand en heidepaden. Een mooie gelegenheid om je conditie en/of wedstrijdniveau te testen. Als toetje een schitterend uitzicht over de heide. Durf jij deze sportieve uitdaging aan?

De 10km is de crosswedstrijd van het Clubkampioenschap 2020!!!

Starttijden
11.00 uur 5km, 10km en 15km Prestatieloop

Kosten
Voorinschrijving
5km €7,50
10km €8,50
15km €9,50

Na-inschrijving
Alle afstanden €12 (gepast betalen)

Na inlevering van je startnummer ontvang je een consumptiebon.

Er is geen kleedgelegenheid aanwezig. EHBO is wel aanwezig.

Voorinschrijving & Na-inschrijving
Je kan voorinschrijven via het digitale inschrijfformulier van inschrijven.nl. Voorinschrijven is mogelijk tm 13 februari. Via automatische incasso wordt het inschrijfgeld van je rekeningnummer afgeschreven. Natuurlijk is inschrijven op de wedstrijddag nog mogelijk. Inschrijven kan op zondag vanaf 9.45. Geen pinmogelijkheid, dus neem voldoende contanten mee. Gepast betalen!

Locatie en parcours
Parcourskaart
De start en finish is op het terrein van Kiosk “de Ugchelse Berg” , Recreatieterrein “Het Leesten”. Hoenderloseweg, 7339GZ Ugchelen. Geen kleedgelegenheid aanwezig

 Meer informatie?

Wil je mailen met de organisatie?
wedstrijden@avveluwe.nl

Routebeschrijving
Start en finish is op het terrein van Kiosk “De Ugchelse Berg”, recreatieterrein “Het Leesten”, Hoenderloseweg 7339 GZ Ugchelen.
Vanaf de A1 neemt u afslag 19 en rijdt richting Hoenderloo. Na restaurant “de Cantharel” volgt u de borden van AV Veluwe.

Coopertest en Baanloop Voorjaar

 

Lopen is leuk. Overal en altijd. Maar toch schrikt het lopen van een wedstrijdje op de baan af. Want ja, dat is toch alleen voor hele snelle? Van die fanaten? Nee dus, niet nodig.  Bij een baanloop georganiseerd door atletiekvereniging AV Veluwe uit Apeldoorn hoeft niemand zich zorgen te maken. Echt iedereen die kan lopen kan meedoen. Sterker nog dit wordt aangemoedigd, want de ervaring leert dat hoe meer lopers mee doen, hoe gezelliger zo’n baanwedstrijdje wordt.

Kosten
Voor alle afstanden geldt hetzelfde bedrag, namelijk €3 euro.
AV Veluwe leden kunnen gratis deelnemen.

Inschrijven
Voor-inschrijven is mogelijk van 1 februari tm 4 mei via deze link.
Na-inschrijven kan op de wedstrijddag vanaf 18.45 uur. Geen pinmogelijkheid, dus neem voldoende contanten mee. Gepast betalen!

Starttijden

19.00 uur Coopertest
19.30 uur 1500m
20.00 uur 5000m (minimumleeftijd 15 jaar)

Locatie en kleedruimte
Atletiekbaan Orderbos Apeldoorn. Douche en kleedgelegenheid aanwezig. EHBO ook aanwezig.

Kroondomein Trail

Zaterdag 13 juni Afgelast ivm de corona crisis
Op 13 juni 2020 organiseerd de wedstrijdcommissie van AV Veluwe voor de zesde keer de Kroondomeintrail.  De trail voert ons louter over zandpaden door de bossen van het Kroondomein over geaccentueerd terrein met een hoogteverschil van ongeveer 60 meter. Er zijn op bepaalde punten prachtige uitzichten. Je hebt daarom af en toe het idee niet meer in ons kikkerlandje te lopen. In onze ogen valt de zwaarte van het pacours in de categorie middelzwaar tot zwaar.
Er kan gekozen worden uit drie afstanden namelijk:  7,3km, 14,7km of 29,4km. Anders dan bij een trail gewend is lopen de atleten die voor de langste afstand kiezen 2 rondes van 14.7km. Okay dat is even wennen, maar de ronde is dit dubbel en dwars waard. Ook geldt er een tijdslimiet voor de langste afstand. De atleten die langer dan 2.35 uur over de eerste 22 km lopen worden uit de wedstrijd genomen. Deze maatregel hebben wij moeten nemen omdat wij maar een beperkte tijd van het Kroondomein gebruik mogen maken. Verder hebben wij om de ongeveer 7 km een verfrissingpost gepland.
Het is nog niet mogelijk voor deze wedstrijd in te schrijven. Er kunnen maximaal 225 lopers deelnemen.

Starttijden
11.00 uur 30 km
11.00 uur 15 km
11.10 uur 7 km
Kosten
7km €7,50
15km €8,50
30km €9,50

Voorinschrijving & Na-inschrijving

Voorinschrijven is mogelijk vanaf 1m aart tm 11 juni via deze link.
Locatie
De start en finish is bij het Wildrooster aan de Wieselseweg, Wenum-Wiesel. Zie routebeschrijving onderaan deze pagina. Geen douche en kleedgelegenheid aanwezig. EHBO wel aanwezig.

Meer informatie?
Wil je mailen met de organisatie?
wedstrijdsecretariaat AV Veluwe

Routebeschrijving
Rijdende op de A50 neemt u afslag 25 Apeldoorn noord. U gaat rechtsaf richting Apeldoorn. Bij de derde verkeerslichten gaat u rechtsaf (Anklaarseweg). Rechtdoor tot de verkeerslichten, daar gaat u rechtsaf richting Vaassen. Na ongeveer 500 meter linksaf de Wieselseweg op, u rijdt dan voor café de Hamer langs.
Verder volgt u de bewegwijziging van AV Veluwe.

RUNX Loop

Zaterdag 29 augustus Afgelast ivm de corona crisis

Bij de start spreek je elkaar nog bemoedigend toe. Gewoon rustig aan doen hoor. Haha, dat gaat vaak na één kilometer toch wel wat anders. Je wilt toch niet achteraan eindigen en als je de klok zo ziet wil je voor jezelf toch een grens trekken. Tijdens de RunXloop in Apeldoorn voor iedereen wat wils. Van strijden tegen je directe concurrenten tot lekker rondjes keuvelen op het asfalt. Al jaren dé avondwedstrijd tijdens de zomervakantie en staat vooral bekend om de groene flesjes ‘gemeentepils’ na afloop! In de kantine natuurlijk ook sportdrank en andere versnaperingen aanwezig.

De 10km is de  Wegwedstrijd van het Clubkampioenschap 2020!!!

Starttijden
Parcours is volledig verhard en kilometeraanduiding
18.00 uur 5km Prestatieloop
19.00 uur 10km Prestatieloop

Kosten
5 km €7
10 km €8
Na-inschrijving beide afstanden €10

Voorinschrijving & Na-inschrijving
Voorinschrijven is mogelijk van 1 mei tm 26 augustus via deze link.

Prijzengeld verbetering parcoursrecord
Bij het verbeteren van het parcoursrecord 10km wedstrijd ligt er een envelop met geld klaar.
Heren Koen Raaymaekers 30.45. Dames Heleen Plaatzer  34.30.

 

 

 

Locatie en kleedruimte
De start en finish is op het terrein van Honkbalvereniging W.S.B. (Kaartenmakershoeve 108 te Apeldoorn). Zie routebeschrijving onderaan deze pagina. Douche- en kleedgelegenheid en EHBO aanwezig.

Wil je helpen als vrijwilliger?
Een hardloopevenement als de RunXloop heeft veel vrijwilligers nodig en we komen er nog wat te kort, dus we hebben je hulp heel hard nodig! Je kunt je aanmelden via vrijwilligers@avveluwe.nl. Op zaterdag vanaf 17.30 tot 20.30 inzetbaar.

Meer informatie?
Wil je mailen met de organisatie?
Wedstrijdsecretariaat AV Veluwe

Routebeschrijving
Vanaf de A1 neemt u afslag Apeldoorn-Zuid, Beekbergen. U gaat linksaf, bij de verkeerslichten gaat u rechtsaf, u rijdt dan langs McDonald’s. Verder volgt u de borden van AV Veluwe.

Wisenttrail

HIER WORDT AAN GEWERKT!!!

Inmiddels een traditie: op de eerste zondag in september vindt de Wisenttrail plaats ! Met start en finish op een bijzondere locatie: het terrein van Ceaserea, aan de Hoenderloseweg 108 te Ugchelen.

Uniek, vooral vanwege het parcours.
Van start tot finish louter bos, zand en hei, 99% onverhard, 85% trail-tracks. De unieke route voert de deelnemers afhankelijk van de afstand o.a. door diepe smeltwaterdalen, over een heuse bergkam, over uitgestrekte heidevelden en door een oneindige zandwoestijn. Ingrediënten genoeg voor een waanzinnige loopervaring. Afzien in de Veluwse wildernis, struinen door het leefgebied van edelhert, zwijn en wisent.

Start/ finishlocatie: Bijzonder!
Op het terrein van Caeserea, aan de rand van Apeldoorn, op slechts een steenworp afstand van de A1.

De organisatie gaat voor kwaliteit. De basis wordt gevormd door de uitzonderlijk mooie route, maar natuurlijk moet ook de rest meer dan op orde zijn. Een fraai t-shirt voor alle finishers, elektronische tijdregistratie, voldoende waterposten en catering op start- en finishterrein zijn vanzelfsprekendheden.
In de komende maanden is het mogelijk onder begeleiding het parcours in gedeelten te verkennen. De verschillende trainingslopen kunnen zelfs gecombineerd worden tot een heel trainingsweekend.

Trainingslopen

Gemiddeld drie keer in de maand worden er trainingslopen georganiseerd. Soms verkennen we een gedeelte van het parcours, maar meestal kiezen we voor een verrassende startlocatie ergens in de omgeving van Apeldoorn. AV Veluwe-leden lopen gratis mee!

Afstanden

Deelnemers hebben de keuze uit vier afstanden: 10, 18, 34 of 54 km. Alle afstanden bestaan uit één ronde. In 2018 lopen we de routes ‘andersom’, zijn er op alle afstanden diverse aanpassingen en is de 34km zelfs geheel vernieuwd.
Maar let op: er is een deelnemerslimiet van 1200 lopers. Als dit aantal bereikt is, stopt de inschrijving eerder.

Starttijd en inschrijfgeld
10km: 15.30u €12,50
18km: 11.00u €15,00
34km: 10.00u €22,50
54km: 10.00u €27,50

Inschrijving
Voorinschrijven is nog niet mogelijk.

Meer info op: http://wisenttrail.nl of info@wisenttrail.nl..

Coopertest en Baanloop Najaar

Woensdag 7 oktober

Lopen is leuk. Overal en altijd. Heb je door ook al lang geen wedstrijd
meer gelopen? Zou je het aan durven om op de baan een 5000 meter te lopen? Grijp nu de kans om een wedstrijdje te lopen en te kijken hoe je er voor staat. 

Na overleg met het hoofdbestuur is besloten dat deze wedstrijd een besloten karakter krijgt.

Alleen atleten van AV Veluwe, AV 34 en de Triatlongroep waarmee AV Veluwe wekelijks

de baan deelt kunnen aan dit evenement deelnemen.

Voorinschrijven moet, geef je uiterlijk 5 oktober op.   Er is dus geen na-inschrijving op de dag zelf.

Jullie zijn gewend dat er op dezelfde dag ook een Coopertest wordt gehouden. Dit jaar zal de Coopertest op een andere datum worden gehouden. We willen graag onze beginners de kans geven mee te doen en die zijn dan nog niet zover.

De 5000m is de baanwedstrijd voor het Clubkampioenschap 2020!!!

Het Clubkampioenschap is voor alle lopers van AV Veluwe. Doordat je alleen mee kunt doen door voorinschrijving kunnen we dit jaar een mooie indeling maken. Doe jezelf en ons een plezier en meld je aan, zodat we tijdig de serie-indeling kunnen maken. Iedereen boven de 15 jaar mag en kan meedoen. Je maakt zelfs kans om kampioen te worden, want natuurlijk worden de eindtijden op basis van je leeftijd omgerekend met de correctiefactor, de Sterkenfactor. De prijsuitreiking van het clubkampioenschap vind plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie, als Corona regels dit dan toe laten.

.

Inschrijven voor de Baanloop
Leden van AV Veluwe, AV 34 en de Triatlongroep ontvangen binnenkort een email om zich aan te melden.

Starttijden
19.00 uur Baanloop 5000 meter – serie 1 (snelste)
19.30 uur Baanloop 5000 meter – serie 2
20.00 uur Baanloop 5000 meter – serie 3
20.30 uur Baanloop 5000 meter – serie 4 

21.00 uur Baanloop 5000 meter – serie 5 (alleen bij veel inschrijvingen)

In welke serie je moet starten lees je 6 oktober in je mail. 

Locatie en kleedruimte
Atletiekbaan Orderbos Apeldoorn. Douche- en kleedgelegenheid (beperkt beschikbaar)  en EHBO aanwezig.

Meer informatie?
Wil je mailen met de organisatie?
Wedstrijdsecretariaat AV Veluwe

Randerode Cross

Zondag 1 november

In de maand november is het elk jaar weer afwachten hoe het met het weer is gesteld. Hoe dan ook staan er elk jaar weer vele regionale lopers aan de start voor de modderigste loop van Apeldoorn. Wees niet bang, want de zon schijnt ook vaak genoeg! De parcoursbouwers lopen standaard in de week ervoor meerdere malen over het parcours om op zondag niet voor onverwachte verrassingen te staan. Het grote blad wordt van de paden weggeharkt en de onzichtbare boomwortels worden met wat lint en witsel weer zichtbaar gemaakt voor alle zondagslopers. Veel strijd en snelle tijden voorin. Achterin vooral blije gezichten en trotse familieleden. In plaats van de vertrouwde AV Veluwe agenda krijg je nu een kopje eigengemaakte snert aangeboden!

Starttijden
11.00 3,3km (1 ronde)
11.00 6,6km (2 rondes)
11.00 9,9km (3 rondes)
11.00 13,2km (4 rondes)

Kosten
3,2km € 5
6,6km € 7,50
9,9km € 8,50
13,2km € 9,50
Na-inschrijving 3,2km €5 6,4km, 9,6km en 13,2km €12

Inschrijven
Voorinschrijven is mogelijk via deze link van 1 augustus tm 29 oktober. Op de wedstrijddag zelf is er mogelijkheid tot na-inschrijving. Gepast betalen!

Locatie
De start en finish is bij Zr. Meijboomlaan onder het viaduct te Apeldoorn. Zie routebeschrijving onderaan deze pagina. Geen douche en kleedgelegenheid aanwezig. EHBO wel aanwezig.

Wisentwintertrail

Donderdag 31 december

De Wisentwintertrail is een recreatieve trail om het jaar sportief af te sluiten.

Wat heeft de Wisentwintertrail wel:
– prachtige parcoursen (!) : bijna 100% onverhard, trappen en ander
klimwerk, veel smalle paadjes
– 3 afstanden: 8,5 – 16 – 23 km
– iedere afstand bestaat uit één grote ronde, uitstekend bewegwijzerd
– volop kleed- en douchegelegenheid
– volop parkeerruimte
– een lekkere kop soep bij de finish
– een sportkantine om na afloop nog even na te praten

Wat heeft de Wisentwintertrail niet:
– geen verzorging onderweg
– geen uitslag of prijsuitreiking (wel tijdwaarneming)
– geen herinnering

Starttijden:
23km 10.00 uur
16km  11.00 uur
8,5km 11.30 uur
Alle afstanden starten bij csv Apeldoorn, sportpark Orderbos

Kosten: Alle afstanden €8

Voorinschrijven is mogelijk van 1 september tm 28 december via deze link. Bij annulering volgt geen resitutie van inschrijfgeld.

Verder nog makkelijk:
– besluit je later, of zelfs tijdens de trail, toch een andere afstand te
lopen? Geen probleem
– startnummer later doorgeven aan iemand anders? Geen probleem

Hieronder  staat de routebeschrijving van de trail van 2019. Dit jaar zullen er wat aanpassingen komen in de routes, mogelijk worden de routes ook wat langer of korter. Blijf ons volgen via de website of Facebook.

Routeomschrijving:

Route 8,5 kilometer
Het zwaartepunt zit in de eerste drie kilometers: direct na het verlaten van
het sportpark wacht een zestal beklimmingen (met onder andere de Kleiberg,
de Topberg en de trappen richting de scouting). Pas na de sprong  over de
Orderbeek is er tijd voor herstel. Hierna via een singletrail, een mooi
ruggetje en een venijnig klimmetje opnieuw richting de Orderbeek, welke we
nu oversteken via een aantal  trappen. Na een lange singletrail volgt ruim
500m erg vals plat. Hier maakt de lange afstand een extra lusje (met een
lange afdaling en een nog langere klim). De beide korte afstanden gaan
direct rechtdoor, op weg naar het volgende stuk vals plat omhoog. De laatste
kilometer herbergt nog het nodige vermaak: mountainbike tracks, korte
klimmen en mul zand. De finish is trap af.

Route 16 kilometer
Na de eerste zeven kilometer van de korte afstand, maken we een extra lus
richting Park Berg en Bos. Ruim twee kilometer louter singletrail (vaak erg
nat !) brengt ons aan de achterzijde van Hapskamp. Via nog wat
singletrailslingers gaan we daar steil naar beneden en nog steiler omhoog.
Na wederom een singletrail bereiken we vlot een benenbrekende afdaling. De
langste afstand gaat hier naar links. Wij gaan naar rechts. Na een tweetal
relatief eenvoudige kilometers (die echter zeker niet vlak zijn), wacht de
slotkilometer met het nodige vermaak.

Route 23 kilometer
De langste afstand maakt in Park Berg en Bos een extra lus. In deze lus
achtereenvolgens een mooie singletrail, drie keer veel vals plat (in de
omgeving van De Apenheul), de trappen naar het plateau van de uitkijktoren,
even uitpuffen langs de zwijnen en een mooie track tussen de rododendrons.