Wedstrijden 2024

       Leestencross, 
       18 februari 2024

Op zondag 18 februari is alweer de eerste wedstrijd van 2024 van AV Veluwe: de Leestencross. Geen wedstrijd, maar een heerlijke recreatieloop door het bosgebied in de achtertuin van het dorp Ugchelen. De locatie van deze loop is zeker een top 10 locatie voor één van de beste hardlooplocaties in Nederland waard. Geen modderpaden waarbij je schoenen kwijt kunt raken maar gewoon bos-, zand- en heidepaden. Een mooie gelegenheid om je conditie en/of wedstrijdniveau te testen. Als toetje een schitterend uitzicht over de heide. Durf jij deze sportieve uitdaging aan?

De 10 km telt voor AV Veluwe leden mee voor het clubkampioenschap ‘cross’.

Starttijden
11.00 uur 5 km, 10 km en 15 km

Kosten
  5 km  €8,00
10 km  €9,00
15 km €10,00

Na inlevering van je startnummer ontvang je een consumptiebon.

Er is geen kleedgelegenheid aanwezig. EHBO is wel aanwezig.

Inschrijving
De inschrijving voor de Leestencross is geopend. Je kan je inschrijven via de volgende website: Inschrijfformulier Leesten Cross 18 februari 2024 (inschrijven.nl)

Locatie en parcours
De start en finish is op het terrein van Bospaviljoen ’t Leesten.
Recreatieterrein “Het Leesten”. Hoenderloseweg, 7339 GG Ugchelen.

Meer informatie?
Wil je mailen met de organisatie, gebruik hiervoor het volgende contactformulier.

Routebeschrijving
Recreatieterrein “Het Leesten“, Hoenderloseweg 7339 GZ Ugchelen. Vanaf de A1 neemt u afslag 19 en rijdt richting Hoenderloo. Na restaurant “de Cantharel” volgt u de borden van AV Veluwe.

       Baanloop Voorjaar,
       wo 22 mei 2024
       Let op: datum aangepast!

Is een baanloop alleen maar voor de hele snelle lopers? Niet bij een baanloop georganiseerd door atletiekvereniging AV Veluwe uit Apeldoorn. Iedereen die kan lopen kan meedoen en loopt tegen maatjes met vergelijkbaar looptempo. Daag je zelf eens uit om een wedstrijd te lopen op de baan, aangemoedigd door trainers en clubmaatjes.

Kun je een mooi tempo maken op de 1.5 km of ga je voor de 5 km en probeer je een mooi tempo vast te houden. Ga het eens proberen want hoe meer lopers er mee doen, hoe gezelliger het wordt.

Kosten
Voor alle afstanden geldt hetzelfde bedrag, namelijk € 3,-
Ook voor leden van AV Veluwe € 3,-

Inschrijving
Inschrijven voor de Baanloop kan via deze link: https://inschrijven.nl/form/2024052219445-nl
Let op: Er is geen na-inschrijving

Starttijden
Start v.a. 19.00 u, diverse series, die ingedeeld worden op de te lopen tijd. We starten met de 1500 meter en dan de series voor 5000 m (minimumleeftijd 15 jaar).

Locatie en kleedruimte
Atletiekbaan Orderbos Apeldoorn
. Douche en kleedgelegenheid aanwezig.

       Kroondomein Trail VOLL!!!,
       8 juni 2024

Op zaterdag 8 juni 2024 mogen maximaal 225 lopers genieten van de Kroondomeintrail. De trail voert ons louter over zandpaden door de schitterende bossen van het Kroondomein over geaccentueerd terrein. Door een hoogteverschil van ongeveer 60 meter zijn er op bepaalde punten prachtige uitzichten. Soms kun je niet geloven dat je in ons eigen kikkerlandje loopt. In onze ogen valt de zwaarte van het parcours in de categorie middelzwaar tot zwaar.

Afgelopen jaren hadden we tropische temperaturen, wat brengt 2024???

Er kan gekozen worden uit drie afstanden namelijk:  7,3km, 14,7km of 29,4km. De atleten die voor de langste afstand kiezen mogen 2 keer genieten van de ronde van 14.7km. Let op, voor de langste afstand geldt een tijdslimiet! De atleten die langer dan 2.35 uur over de eerste 22 km lopen worden uit de wedstrijd genomen. Deze maatregel hebben wij moeten nemen omdat wij maar een beperkte tijd van het Kroondomein gebruik mogen maken. Verder hebben wij om de ongeveer 7 km een verfrissingspost gepland.

Starttijden en kosten
Alle afstanden starten om 11 uur,
11.00 uur 30 km € 10,-
11.00 uur 15 km € 9,-
11.00 uur 7 km € 8,-

Inschrijven
De inschrijving voor de Kroondomein trail is geopend. Je kan je inschrijven via de volgende website: Inschrijfformulier Kroondomein Trail 8 juni 2024 (inschrijven.nl)
Let op: bij 225 inschrijvingen gaat de inschrijving dicht. Er is GEEN na-inschrijving.

Locatie
De start en finish is bij het Wildrooster aan de Wieselseweg, Wenum-Wiesel. Zie routebeschrijving onderaan van dit bericht. Geen douche en kleedgelegenheid aanwezig. EHBO wel aanwezig.

Meer informatie?
Wil je mailen met de organisatie, gebruik hiervoor het volgende contactformulier t.a.v. Wedstrijd organisatie.

Routebeschrijving
Rijdende op de A50 neemt u afslag 25 Apeldoorn noord. U gaat rechtsaf richting Apeldoorn. Bij de derde verkeerslichten gaat u rechtsaf (Anklaarseweg). Rechtdoor tot de verkeerslichten, daar gaat u rechtsaf richting Vaassen. Na ongeveer 500 meter linksaf de Wieselseweg op, u rijdt dan voor café de Hamer langs. Verder volgt u de bewegwijzering van AV Veluwe of volg de route via Google Maps

       RUNX Loop,
       24 augustus 2024

Bij de start spreek je elkaar nog bemoedigend toe. Gewoon rustig aan doen hoor. Haha, dat gaat vaak na één kilometer toch wel wat anders. Je wilt toch niet achteraan eindigen en als je de klok zo ziet wil je voor jezelf toch een grens trekken. Tijdens de RunXloop in Apeldoorn voor iedereen wat wils.

Van strijden tegen je directe concurrenten tot lekker rondjes keuvelen op het asfalt. Al jaren dé avondwedstrijd tijdens de zomervakantie en staat vooral bekend om de groene flesjes ‘gemeentepils’ na afloop! In de kantine natuurlijk ook sportdrank en andere versnaperingen aanwezig.

De 10km is de Wegwedstrijd van het Clubkampioenschap 2024!!!

Starttijden
Parcours is volledig verhard en kilometeraanduiding
18.00 uur 5km prestatieloop
19.00 uur 10km wedstrijd

Kosten voorinschrijving
5 km €8,-
10 km €9,-

Na inschrijven:
5 km €10,-
10 km €10,-

Inschrijven
De inschrijving voor de RUNX Loop is geopend. Je kan je inschrijven via de volgende website: Inschrijfformulier RUNX Loop 24 augustus 2024 (inschrijven.nl)

Prijzengeld verbetering parcoursrecord
Bij het verbeteren van het parcoursrecord 10km wedstrijd ligt er een envelop met geld klaar. Heren Koen Raaymaekers 30.45. Dames Heleen Plaatzer 34.30.

Locatie en kleedruimte
De start en finish is op het terrein van Honkbalvereniging W.S.B. Kaartenmakershoeve 108 te Apeldoorn. Zie routebeschrijving onderaan deze pagina. Douche- en kleedgelegenheid en EHBO aanwezig

Wil je helpen als vrijwilliger?
Een hardloopevenement als de RunXloop heeft veel vrijwilligers nodig en we komen er nog wat te kort, dus we hebben je hulp heel hard nodig! Je kunt je aanmelden via het volgende aanmeldformulier Op zaterdag vanaf 17.30 tot 20.30 inzetbaar.

Meer informatie?
Wil je mailen met de organisatie, gebruik hiervoor het volgende contactformulier t.a.v. Wedstrijd organisatie.

Routebeschrijving
Vanaf de A1 neemt u afslag Apeldoorn-Zuid, Beekbergen. U gaat linksaf, bij de verkeerslichten gaat u rechtsaf, u rijdt dan langs McDonald’s. Verder volgt u de borden van AV Veluwe.

       Baanloop, Coopertest Najaar,
       9 oktober 2024

Lopen is leuk. Overal en altijd. Zou je het aan durven om op de baan een 5000 meter te lopen? Grijp nu de kans om een wedstrijdje te lopen en te kijken hoe je er voor staat. Iedereen die kan lopen kan meedoen en loopt tegen maatjes met vergelijkbaar looptempo. Daag je zelf eens uit om een wedstrijd te lopen op de baan, aangemoedigd door trainers en clubmaatjes.

Inschrijven
Inschrijven voor de Baanloop of Coopertest kan via deze link:
Inschrijfformulier Cooper test / Baanloop 5000m 9 oktober 2024 (inschrijven.nl)

Kosten 5000m € 3,-

De 5000m is de baanwedstrijd voor het Clubkampioenschap 2024!!!!

Het Clubkampioenschap is voor alle lopers van AV Veluwe. Doordat je alleen mee kunt doen door voorinschrijving kunnen we ook dit jaar een mooie indeling maken. Doe jezelf en ons een plezier en meld je aan, zodat we tijdig de serie-indeling kunnen maken. Iedereen boven de 15 jaar mag en kan meedoen. Je maakt zelfs kans om kampioen te worden, want natuurlijk worden de eindtijden op basis van je leeftijd omgerekend met de correctiefactor, de Sterkenfactor. De prijsuitreiking van het clubkampioenschap vindt plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Starttijden
19.00 uur Baanloop 5000 meter – serie 1 (snelste)
19.30 uur Baanloop 5000 meter – serie 2
20.00 uur Baanloop 5000 meter – serie 3
20.30 uur Baanloop 5000 meter – serie 4 

21.00 uur Baanloop 5000 meter – serie 5 (alleen bij veel inschrijvingen)

Als je je hebt ingeschreven ontvang je een e-mail op 8 oktober waarin staat in welke serie je moet starten.

Locatie en kleedruimte
Atletiekbaan Orderbos Apeldoorn. Douche- en kleedgelegenheid.

Meer informatie?
Wil je mailen met de organisatie, gebruik hiervoor het volgende contactformulier t.a.v. Wedstrijd organisatie.

       Randerode Cross,
       3 november 2024

In de maand november is het elk jaar weer afwachten hoe het met het weer is gesteld. Hoe dan ook staan er elk jaar weer vele regionale lopers aan de start voor de modderigste loop van Apeldoorn. Wees niet bang, want de zon schijnt ook vaak genoeg! De parcoursbouwers lopen standaard in de week ervoor meerdere malen over het parcours om op zondag niet voor onverwachte verrassingen te staan. Het grote blad wordt van de paden weg geharkt en de onzichtbare boomwortels worden met wat lint en witsel weer zichtbaar gemaakt voor alle zondagslopers. Veel strijd en snelle tijden voorin. Achterin vooral blije gezichten en trotse familieleden. Buiten het vertrouwde kopje snert is er ook nog een andere soep. Elke deelnemer kan na afloop genieten van een van de soepen.

Starttijden
10:30 3,3km (1 ronde)
11:00 6,6km (2 rondes)
11:00 9,9km (3 rondes)

Kosten voorinschrijving
3,3km €5,-
6,6km €9,-
9,9km €10,-

Kosten inschrijven na 1 november
3,3km €6-
6,6km €10,-
9,9km €11,-

Inschrijven
De voorinschrijving is geopend voor de Randerode Cross en kan t/m 30 oktober. Klik op de volgende link om in te schrijven: Inschrijfformulier Randerode Cross 3 november 2024 (inschrijven.nl)

Wees op tijd met het ophalen van de tijdregistratie-chip en het startnummer.

Locatie
De start en finish is bij Zr. Meijboomlaan onder het viaduct te Apeldoorn. Voor de route houd “Gelre Ziekenhuizen” aan, dan kom je vanzelf de gele AVVeluwe borden tegen die je naar de parkeerplaatsen bij de start verwijzen. Geen douche en kleedgelegenheid aanwezig. EHBO wel aanwezig.

Meer informatie?
Wil je mailen met de organisatie, gebruik hiervoor het contactformulier
op de website van AV Veluwe kies Wedstrijdcommissie 

       Wisent wintertrail,
       28 december 2024

De gezelligste trail om het jaar mee af te sluiten!

Wat kun je verwachten?

 • Prachtige parcoursen
 • Bijna 100% onverhard
 • Trappen en ander klimwerk
 • Veel smalle paadjes
 • 4 afstanden: ongeveer 5 – 8,5 – 16 – 23 km
 • Iedere afstand bestaat uit één grote ronde, uitstekend bewegwijzerd
 • Volop kleed- en douchegelegenheid
 • Volop parkeerruimte
 • Een lekkere kop soep en oliebollen bij de finish
 • Een sportkantine om na afloop nog even na te praten

Wat heeft de Wisent Wintertrail niet?

 • Geen verzorging onderweg
 • Geen uitslag of prijsuitreiking wel tijdwaarneming
 • Geen herinnering

Starttijden

De starttijden van de verschillende afstanden zijn:

 • 23km – 10:00
 • 16km – 11:00
 • 8,5km – 11:30
 • 5km – 12:00

Inschrijven en kosten

Inschrijven
De inschrijving voor de 2023 editie is gesloten. Wanneer de inschrijving is geopend zal dit worden gecommuniceerd via de kalender op deze website en Socials.

 • 23km – € 10,=
 • 16km – € 9,=
 • 8,5km – € 8,=
 • 5km – € 7,=

Er is GEEN Na-inschrijving.

Het startnummer wordt niet opgestuurd maar ligt klaar bij het wedstrijdsecretariaat.
Bij annulering volgt geen restitutie van inschrijfgeld.

Aanpassen afstand / overdragen startnummer

Besluit je, zelfs tijdens de trail, toch een kortere afstand te lopen? Geen probleem.
Wil je het startnummer doorgeven aan iemand anders? Prima, wel graag even de nieuwe naam en noodnummer melden bij de wedstrijdcommissie.

Voor alle afstanden zijn ook GPX routes beschikbaar je kan de routes downloaden via de volgende pagina. Afstanden – Wisent Wintertrail (wisenttrail.nl)

Route 5 kilometer

Een nieuwe route, korter, maar niet minder mooi en zwaar. Om de druk wat weg te nemen: Na 2 km kan je weer helemaal op adem komen voor het laatste stukje. De route loopt in het begin en het einde gelijk met de andere routes. Het zwaartepunt zit ook hier in de eerste paar kilometers: direct na het verlaten van het sportpark wacht een aantal beklimmingen onder andere de Topberg en een paar stukken vals plat. Na de Orderbeek is er tijd voor herstel. Hierna via een singletrail, een mooi ruggetje en een venijnig klimmetje opnieuw richting de Orderbeek, welke we nu oversteken via een aantal trappen. De laatste kilometer herbergt nog het nodige vermaak: mountainbike tracks, korte klimmen en mul zand. De finish is trap af.

Route 8,5 kilometer

Het zwaartepunt zit in de eerste drie kilometers: direct na het verlaten van het sportpark wacht een aantal beklimmingen met onder andere de Topberg en een paar stukken vals plat. Pas na de Orderbeek is er tijd voor herstel. Hierna via een singletrail, een mooi ruggetje en een venijnig klimmetje opnieuw richting de Orderbeek, welke we nu oversteken via een aantal trappen. Na een lange singletrail volgt ruim 500m erg vals plat. Hier maken we een lusje met een lange afdaling op weg naar het volgende stuk vals plat omhoog. Hier gaan de 2 langer afstanden (Zie route 16km) de andere kant op. De laatste kilometer herbergt nog het nodige vermaak: mountainbike tracks, korte klimmen en mul zand. De finish is trap af.

Route 16 kilometer

Na de eerste zeven kilometer van de 8,5km afstand, maken we een extra lus richting Park Berg en Bos. Ruim twee kilometer louter singletrail (vaak erg nat !) i.v.m. afsluitingen voor het wild zijn we genoodzaakt nog even wat grotere –nog steeds onverharde- paden te volgen. De langste afstand gaat hier naar links, wij gaan rechtdoor. Na korte tijd voegt de langste afstand weer in om samen een kort stukje singletrack te lopen. Daar splitsen we weer. (Zie route 23km) Na een aantal relatief eenvoudige kilometers (die echter zeker niet vlak zijn), wacht de slotkilometer met het nodige vermaak, mountainbike tracks, korte klimmen en mul zand. De finish is trap af.

Route 23 kilometer

De langste afstand maakt in Park Berg en Bos een extra lus. In deze lus achtereenvolgens een mooie singletrail, drie keer veel vals plat (in de omgeving van De Apenheul), de trappen naar het plateau van de uitkijktoren, een rondje om de bosvijver en dan weer een paar verrassende hoogtemeters. Even uitpuffen langs de speelweide en de zwijnen en een mooie track tussen de rododendrons door, daarna sluiten we weer aan bij de midden afstand. Na een aantal relatief eenvoudige kilometers (die echter zeker niet vlak zijn), wacht de slotkilometer met het nodige vermaak, mountainbike tracks, korte klimmen en mul zand. De finish is trap af.