Trainen voor de Marikenloop

Zin in een leuke uitdaging? AV Veluwe start met trainingen voor de Marikenloop/Marikentrail voor vrouwen en mannen. In Apeldoorn gaat op woensdag 19 februari 2020 om 19.00 uur deze 13-weekse cursus van start vanaf de kunststof atletiekbaan (trainingen vinden plaats in het bos en bij duisternis op de weg).

De cursus

Deze trainingen zijn een effectief hardloop voorbereidingsprogramma van AV Veluwe.

Je traint onder begeleiding van ervaren en deskundige trainers in 13 weken naar de 5, 7,5 of 10 km. of richting de Marikentrail.

We hebben minimaal 10 deelnemers nodig en het maximale aantal deelnemers is 20.

Mochten we over het maximum heen gaan krijgen niet AV Veluwe leden voorrang boven AV Veluwe leden.

Een training bestaat uit een stuk theorie en minimaal een uur praktijk. Je traint wekelijks 90 minuten in groepsverband omdat samen hardlopen motiveert. De trainers behandelen per sessie een onderwerp, zoals warming-up, blessurepreventie, voedingstips en looptechniek. De theorie kun je nog dezelfde avond toepassen in de praktijk. Na afloop krijg je een schema mee zodat je thuis verder kunt trainen.

Voor zowel beginnende als gevorderde lopers.

De cursus is opgesplitst in twee programma’s: voor de beginnende en een programma voor de gevorderde loper. Het instapniveau voor de 5 km. is 20 minuten, voor de 7,5 km. 30 minuten en voor de 10 km. 40 minuten achtereen kunnen hardlopen. Het is dus geen beginnerscursus!

Als gevorderde loper/loopster wil je natuurlijk meer. De cursus helpt je jouw persoonlijke doelstelling te halen. Dat kan het uitlopen van de 7,5 of 10 kilometer of de trail zijn, maar kan ook een snellere tijd op een van de afstanden.

De zestiende editie van de Marikenloop

Je traint toe naar de Marikentrail die plaats vindt op zaterdag 16 mei voor vrouwen en mannen of voor zondag 17 mei de Marikenloop voor vrouwen.

Kosten en aanmelden

Deelname aan de training voor de Marikenloop kost € 27,50 incl. een reflecterend hesje en voor AV Veluwe leden gratis (excl. Hesje).


De inschrijving voor de training is mogelijk via e-mail adres mariken@avveluwe.nl

Daarnaast dien je zelf in te schrijven voor deelname aan de marikenloop via www.marikenloop.nl. Wees er snel bij, want vol = vol.

De trainers van AV Veluwe zijn er klaar voor om je een vliegende start te bezorgen.

Meer informatie is te krijgen via e-mail adres mariken@avveluwe.nl

En op de site www.avveluwe.nl