Leestencross 2020

Op zondag 16 februari ’20 werd het al redelijk vlot druk bij de kiosk van het Leesten. Velen moesten nog snel even inschrijven of nog snel even alleen het startnummer ophalen. De diehards die deze editie van de Leestencross gingen volbrengen gingen zelfs een storm trotseren om mee te doen. In mijn geval was het de eerste keer Leestencross en ik bemerkte toch wel wat zenuwen. Samen met nog 152 andere deelnemers was ik er dacht ik redelijk klaar voor. Klaar voor in mijn geval 5 kilometer hardlopen over “bergen” terwijl anderen het hielden bij 10 of 15 kilometer over “wat kleine heuveltjes”. Gelukkig kon het doorgaan want het was toch nog even spannend! Na veel overlegmomenten met de regionale weerman, de boswachter en de organisatie was het zondagochtend 16 februari toch echt tijd voor de Leestencross. Zelfs storm “Dennis” hield ons niet meer tegen.

Iets na 11:00 uur klonk het startschot en kon iedereen vertrekken. Natuurlijk de snelle lopers voor het befaamde clubkampioenschap voorop gevolgd door een flinke groep enthousiastelingen richting de eerste heuvel. De eerste pittige heuvel was het begin voor nog een taaie klus die we moesten gaan klaren. Nadat ik was bekomen van de eerste klim kon het genieten beginnen! Ondanks de harde wind en het kleine drupje regen was het een prachtige omgeving om te lopen. En die “bergen” dat bleken toch ook gelukkig maar heuvels te zijn.

Redelijk moe maar zeker voldaan was bij de kiosk weer de finish gevolgd door het onthaal van de grote groep vrijwilligers die mee hebben geholpen de cross tot een succes te maken en natuurlijk de persoonlijke fanclub! De leestencross 2020 was pittig maar zeker ontzettend leuk om mee te doen! Dank aan alle 24 vrijwilligers welke ook dit jaar weer hebben geholpen en tot volgend jaar!

Uitslagen van de leestencross zijn hier te vinden en de foto’s vind je hier.