Ingezonden door: Rinus Groen

Kipchoge

Om na een flinke plat op de bek smakker in het bos weer de oude te worden helpt Nick Pisters mij bij de revalidatie. In zijn mooie nieuwe praktijk heeft hij ook een gymzaal zoals ik het oneerbiedig noem. In die gymzaal ook een loopband.

Nick liet zich ontvallen dat zijn medefysio Twan er 1 wilde die 4 km per uur kon. Dat triggerde mij om te zeggen dat er destijds bij een expo een loopband was die 21.1 km per uur draaide en mensen konden kijken hoe lang ze zijn tempo van de legendarische 1.59.40 op de 42195m bij konden houden.

https://www.youtube.com/watch?v=SRYtn0j5ccA 😲

Nou dat was bij het gros niet lang, een enkeling 800m vertelde ik Nick. 800m ? schamperde Nick dat stelt toch niets voor. Ik rook mijn kans en bood hem aan dat als hij dat zou kunnen ik hem zou trackteren op een etentje naar zijn keuze en anders hij mij op een etentje bij Green Leaf moest trackteren. Ik was waarschijnlijk iets te snel met mijn reactie want hij begon te twijfelen. Twan kan ik 21km per uur 800m volhouden? Twan moest lachen en zei resoluut nee, dat zijn 2 rondjes op de atletiekbaan. Nu is 800m op de baan niet langer dan op de weg maar Nick realiseerde zich dat 800 verder is dan dat het klinkt. O, dat is best wel ver, ik zie er van af.

Terugkijkend heb ik het ooit 1500m volgehouden, eens in mijn leven. Als ik Kipchoge dan in Berlijn zie lopen denk ik zo moeilijk ziet het er toch net uit, maar dat is slechts schijn. Net zo schijn als die lach die ik destijds in Hengelo op de baan zag toen hij 10.000m onder de 27 minuten liep.

Geplaatst in Actueel.

Geef een reactie