In de voetsporen van Jos Hermens

Ingezonden door: Rinus Groen

In 1986 verzorgde ik op de dinsdag en woensdag de clubtraining van AV Veluwe. De training op woensdag, destijds op de sintelbaan, was samen warmlopen, gymnastiek, de baantraining en uitlopen. Vooraf bespraken wie wat ging doen de komende weken en hoe iedereen zich voelde. Afhankelijk van die gegevens deelde ik alles in groepjes op en gaf opdrachten.

In augustus was de bezetting altijd wat minder, was het warm en waren er vrijwel geen wedstrijden i.v.m. vakanties. Op deze woensdagavond had ik bedacht dat we met een select groepje een aanval op het wereldrecord uurloop van 20.944 meter, destijds al 10 jaar oud,  gingen doen.

Ik had een overzicht van alle tussentijden en Elbert Voogt, Harry Brummelkamp, Maurice Winterman, Henk van de Berg en ik zouden elk 200m lopen en middels handje tik wisselen. Je kon dan gewoon op de plek waar je gefinished was een dikke 2 minuten met je handen op je knieën gaan staan wachten dat de andere vier hun deel hadden gedaan. Het record was gemiddeld 34.25 op de 200m dus niet kinderachtig. Devies was dan ook niet als een gek te gaan sleuren in het begin.

Rond de 10km hadden we een minuut voorsprong die opeens bij 12km naar 2 minuten overging. Onze Limburgse tijdwaarneemster, Ineke Nicolai, had heel snel in de gaten dat er 1 rondetijd ontbrak in het wereldrecordschema en zo kwamen we weer met beide benen op de grond.

Na afloop waren we heel tevreden over ons nieuwe persoonlijke wereldrecord van 21.558m en we wachten nog steeds op een ander vijftal die dit gaat verbeteren.

Kopie van aanval wereldrecord AV Veluwe

Geplaatst in Actueel.

Geef een reactie