Help je ook een handje👋🏼 mee?

Binnen de club zijn er regelmatig activiteiten waar we allemaal graag aan meedoen maar waarbij we ook jouw hulp goed kunnen gebruiken.

Misschien ben jij ook bang dat er dan veel van je gevraagd wordt, maar we zijn al blij als je 1 wedstrijd per jaar wilt helpen. AV Veluwe is een gezellige club en de hardlopers zijn je vaak erg dankbaar. Om je een idee te geven vind je hier wat omschrijvingen van veel voorkomende taken. Kijk eens een keer om je heen bij een wedstrijd of activiteit en ga eens praten met de vele clubleden die al een handje helpen.

Wedstrijdhulpen (7 wedstrijden per jaar)

Wedstrijdsecretariaat: Hier begint meestal je wedstrijd. Dit betekent uitgeven van startnummers, na-inschrijvingen invoeren in de computer, mensen wijzen naar kleedkamers, toiletten en start enz.

Ronde teller bij baanloop: Deze telt de rondjes voor ca. 4 personen door een turfstreepje te zetten wanneer deze de finishlijn nadert. Zo kan de bel voor de laatste ronde op jouw aanwijzing worden geluid. Handig te combineren als je toch iemand wilt aanmoedigen op de baanloop.

Parkeerwachter: Deze heb je vast al vaker aan het werk gezien. Hij/zij geeft aan waar je kunt parkeren.

Waterschenkers: Geen wedstrijd zonder wat te drinken. Je helpt mee de drankpost opbouwen, zorgt dat de bekers op tijd vol zijn en helpt opruimen als de laatste loper voorbij is.

Parcourswacht: links, rechts soms is een pijltje alleen niet genoeg en is er iemand nodig die de route aanwijst, bijvoorbeeld bij splitsing van 2 afstanden.

Verkeersregelaar: belangrijke taak bij wedstrijden als er een weg moet worden overgestoken door de lopers. Hier heb je een online training voor nodig.

Overig: Bij sommige wedstrijden is er ook wat te eten zoals soep of oliebollen. Jij kunt vast wel soep scheppen of een oliebol uitdelen.

Overige taken

Misschien vindt je weer andere dingen leuk, we hebben ook een activiteiten commissie, een PR-team (Facebook, STRAVA, Instagram) of denk je erover trainer te worden?

Wees niet bang om te reageren, je zit nergens aan vast. Maar de club kan niet zonder vrijwilligers!
Klik op afbeelding
Geplaatst in Actueel.

Geef een reactie