Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

AV Veluwe Paasei 🐣 Op Pad – Halte Assel

8 april 2023 @ 08:45 11:30

Op 8 april gaan we weer op pad. Dit keer staat het gebied rondom Halte Assel op het programma.

Ooit een spoorweghalte op de lijn Zutphen – Amsterdam met sinds 1930 een restaurantje erbij. Het station is al 50 jaar afgebroken, maar het eethuisje dat we allemaal wel kennen bestaat nog steeds. Leuke routes aan beide kanten van de spoorlijn. Laat je verrassen.

De groepen van de zaterdag starten deze dag bij de parkeerplaats tegenover Eethuis Halte Assel (Assel 1, hoek Pomphulweg), zie afbeelding. Graag de auto’s een beetje achter op op de parkeerplaats zetten zodat de bezoekers van het Eethuis ook kunnen parkeren. Start is om 08.45 uur en we verzamelen rond 10.30 uur weer allemaal bij de parkeerplaats om de hardloopochtend af te sluiten met koffie, thee en lekkers. Spreek als groep af wie wat meeneemt.

Station Halte Assel

Halte Assel is van oorsprong een treinstation. Deze halte werd geopend op 15 mei 1876. De halte lag tussen de verbinding station Amsterdam en station Zutphen in. Deze halte werd vaak gebruikt door Koning Willem III. Hier vandaan ging hij naar zijn jachtslot en Kroondomein Het Loo, wat nu Paleis Het Loo wordt genoemd. Later werd dit in gebruik genomen door Prins Hendrik. Vanaf 1918 werd hier nog een kleine verbinding bijgelegd, richting Radio Kootwijk, waar op dat moment de aanleg van het zendstation. Hier dankt Radio Kootwijk ook aan zijn naam aan. Omstreeks 1930 is hier een klein restaurantje gevestigd tegenover het station genaamd, Halte Assel. Het station wat tegenover het restaurant lag, werd in 1935 weer gesloten. Echter werd het op 1 maart 1943 weer in dienst genomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toen is dit station open geweest van 1 maart 1943 tot 17 september 1944.

Halte Assel

Assel 2
Hoog Soeren, 7346 AK Nederland
+ Google Maps

Geef een reactie

Geef een reactie