In memoriam overlijden Peter Veenhuizen

In memoriam overlijden Peter Veenhuizen

Peter Veenhuizen

Op 9 November jl. is ons lid Peter Veenhuizen op 78 jarige leeftijd overleden.

Peter is vele jaren lid geweest en heeft ook als trainer zijn ‘sporen’ verdiend. Ook mijn eerste trainingen heb ik bij Peter in de groep gevolgd en later praktijklessen kunnen geven in zijn groep voor de opleiding tot assistent trainer. Peter was een rustige, prettige en zeer deskundige trainer.

In overleg met het bestuur hebben we een advertentie geplaatst. In Lieren was er gelegenheid tot het nemen van afscheid en hier ben ik geweest, gelukkig waren hier meerdere collega lopers waaronder Elbert Voogt van RunX Elbert, ook een man van het ‘eerste’ uur kende Peter goed en heeft onderstaande woorden op papier gezet.

Frans Nab

Peter Veenhuizen heeft vele jaren training gegeven bij AV Veluwe en was een heel relaxte trainer. Iedereen kon met hem mee, ook als je heel langzaam liep.

Als atleet was hij lichtvoetig. Hij was licht gebouwd, maar liep ook licht. Hij liep daardoor ook makkelijk langere afstanden. Zijn beste marathontijd was iets boven de 3 uur. Ik kon nog een uitslag van hem vinden van de Midwintermarathon 1985 : eindtijd 3.12.

Hij hield van mooie auto’s. Vroeger reed hij in een Lotus sportwagen en later reed hij altijd in een mooie Mercedes.
Hij vertelde mij eens, dat hij dezelfde auto had als Pieter van Vollenhoven. Van dit model reden er maar 2 in Apeldoorn e.o.. Peter was erg gesteld op zijn privacy. Hij woonde prachtig midden in de bossen bij Beekbergen.

Peter tijdens de Randerodecross november 1987 tweede van voren

Hartelijk dank voor uw bericht!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.