DE 60 VAN TEXEL!

Als we successen willen delen, dan moet ‘de 60 van Texel’ van eind maart beslist genoemd worden. Nu zijn er deelnemers, meegereisde supporters én thuisblijvende supporters. Ik hoorde bij de laatste groep, maar werd -via onze trainingsgroepsapp- continu op de hoogte gehouden. Alsof ik er live bij was!  Er zijn 98 berichtjes, foto’s en filmpjes via de app gestuurd, nog afgezien van de reacties in de vorm van duimpjes, hartjes en glaasjes bier.

Uit alle reacties blijkt dat deze wedstrijd door de gezelligheid en het groepsgevoel een groot succes is geweest. Het weer is erg wisselend geweest. Zelfs af en toe een zonnetje, maar verder fris met behoorlijke  buien. En, volgens Robert Marchal in een diepte-interview tijdens het lopen: ‘Wind!!!!’ (dank, Servaas). Al met al: zware omstandigheden.

Rachel de Weerd heeft het liefst warme, of zelfs tropische, omstandigheden. De plensbuien deden ongetwijfeld tropisch aan, maar qua temperatuur viel dat tegen. En dan vooral omdat  zij aan het begin al helemaal natgeregend was. Hopelijk was je snel weer hersteld!

Oh ja, de uitslagen nog.

Er deden maar liefst vijf teams van elk vier personen van onze club (inclusief enkele oud-leden) mee aan de 60 kilometer-estafette; dus 4 x gemiddeld 15k. Bij de mannen en gemengde teams haalde het team dat voor de gelegenheid ‘Veluwe Brothers’ was genoemd een zeer verdienstelijke 5e plaats (van 143 teams) in 4:11:33. Dit team bestond uit: Roel Engelen, Jan Grashuis, Laurens de Wit en Roland Besselink. Ook de teams ‘AVV 4Men’ (Robert Marchal, Wim Jochems, Marcel Mooij en Servaas Bougie), ‘AV Veluwe’ (Anja van der Schaaf, Anneke de Loos Luik, Norbert Lohschelder en Marleen Otten) en het familieteam ‘Team Spirit’ (Hans Sielias, Mario Diks, Iris Sielias en Jolanda van de Brug) hebben het prima gedaan met respectievelijk een 23plaats (4:55:58), 34e plaats (5:07:22) en 120e plaats (6:10:49).

Bij de vrouwen  haalde ‘ons’ vrouwenteam ‘Speedy Sissies’ zelfs het podium! Zij werden 3e (van 22 teams) in een tijd van 4:43:59. Voor deze prestatie zorgden: Ilse Langevoort, Suzanne Hennekes, Marije Blankvoort en Corien van de Bijl.

Het valt overigens op dat zowel de Brothers als de Sissies onze vereniging blijkbaar als een soort familie ervaren…

Dan was er ook nog de mogelijkheid om niet aan de estafette mee te doen, maar ‘gewoon’ zelf die 60 kilometer te lopen. Rachel de Weerd ging deze uitdaging aan. Zij kwam weliswaar bibberend over de finish, maar bleek wel de tweede plaats (6:03:29) te hebben gehaald in haar leeftijdscategorie met 19 deelnemers!

Uiteindelijk is er altijd een baas boven baas. Een 60 kilometerwedstrijd goed uitlopen is een gigantische prestatie. Maar er zijn ultralopers die zo’n rondje zelfs twee keer achterelkaar doen. Ons lid Randall de Boer is zo’n echte kilometervreter. Ik heb beelden van hem gezien bij 40, bij 93 en bij 120km. Zelfs bij zulke afstanden kon hij nog steeds glimlachen en vriendelijk zwaaien naar de fotograaf, alsof hij aan zijn eerste meters begon. Hij finishte als 5e van 14 mannen in een tijd van 11:23:24. Respect!

Namens onze club feliciteer ik alle clubgenoten met hun prestaties.

Nóg een hoogtepunt: het salsa-orkestje met winterhandschoenen en Unox-mutsen! Nog nooit zoiets gezien.

Henk van der Schaaf

Geplaatst in Actueel.

Geef een reactie