Bank tot bank

Ingezonden door: Rinus Groen

Meerdere malen heb ik meegedaan in mijn jonge jaren aan de Van bank tot bank loop. Een loop van het ene filiaal van de Rabo bank naar het andere in en rond Heerde.

Inmiddels heeft de naam bank tot bank loop voor mij een andere betekenis gekregen. Met de extreme hitte van de laatste tijd ga ik desondanks toch trainen maar stop dan bij de nodige bankjes onderweg om even uit te puffen weer zin te laden en zodoende toch wat kilometers te maken.

Het verleidelijke is dat je er een gewoonte van wilt maken. Want om nu te zeggen dat het met minder warme omstandigheden altijd even prettig gaat, nou nee.

Het leuke is dat ik in 1978 mijn broertje mee nam naar de zogenaamde krentenmikloop. Hij liep de kinderafstand van 1 km en won tot mijn verrassing. Ik was super trots op hem en vroeg hoe het was gegaan. Het was erg zwaar en toe hij onderweg een bankje zag had hij de nijging om daar even te gaan zitten, maar omdat hij eerste liep was hij doorgegaan.

Kortom heel fijn die bankjes overal maar het komt het hardloopleven niet ten goede. Alhoewel, ik mijmer wel eens hoe het straks moet als ik 70 of zelfs 80 ben en dan nog steeds 6 keer in de week ga hardlopen. Grote kans dat ik dan op de bankjes ga liggen in plaats van zitten.

Deventer Andre Pelgrom kapot
78 Warnsveld krentemikloop
Geplaatst in Actueel.

Geef een reactie