Back on the track, deel twee. En nog wat uitslagen baanatletiek.

Zo’n 10 jaar geleden schreef ik een stukje in de Spurt over mijn terugkeer als baanatleet. In de jaren 90 van de vorige eeuw was ik als jonge 40-er onderdeel van een groepje baanatleten van AV Veluwe. Natuurlijk met trainer Rinus Groen, maar ook Cees Tiemens, Tonnie Stouten, Dennis van Lohuizen, Hans van Driel, Maurice Winterman, Ton Smit, Marry Balk, Annette Voets en dan vergeet ik er vast nog een paar. We reisden vaak samen in de auto en hadden veel lol. Rond 2000 kwam de klad er in. Blessures, druk met het gezin, de drukke baan in het onderwijs. Dus deed ik het wat rustiger aan.

Als 55-jarige meldde ik mij echter weer aan voor baanwedstrijden in Amersfoort, Utrecht, Wageningen en natuurlijk onze mooie baan in het Orderbos. De kinderen waren het huis uit en ik ging weer trainen en probeerde mijn tijden op de 800, 1500, 3000 en 5000 meter te verbeteren. Het stukje voor de Spurt heette: Back on the track. Helaas kwamen weer de blessures terug.

Nu ben ik 65, net gepensioneerd, en weer baanatleet. Vandaar de titel met de toevoeging: deel 2. En ik vind lopen op de baan nog net zo leuk als vroeger! Gelukkig wordt er weer meer mogelijk dankzij de Corona Pandemie versoepelingen. De website Atletiek.nu laat een prachtig overzicht zien van alle baanwedstrijden en de uitslagen. Een aanrader! Zo was er op onze eigen mooie baan in Orderbos een 3000 meter wedstrijd op 7 juli 2021. (uitslagen: Hier). 

(foto: Mynko Peterink)

Dat smaakte naar meer. Onder de ervaren leiding van trainer Henk Liefers probeerde ik op de woensdagavonden in vorm te komen door de tempotrainingen op de baan. Dat was wennen! Spierpijn, een piepende borstkas, afzien. Maar dat gaat het beste in een groepje gelijkgestemde atleten. En gelukkig zijn die er op de woensdagavond. (Plus een heerlijk 3e helft bij csv Apeldoorn).

AV’34 organiseerde samen met hardloopspeciaalzaak RunX van Elbert Voogt een baanwedstrijd in het orderbos op vrijdag 17 september (Uitslagen). Helaas kon ik er die avond niet bij zijn. De toppers van onze club liepen dat weekend ook het NK voor masters op de baan in Hengelo. (uitslagen).

Corien van der Bijl behaalde een prachtige 2e plek op de 400 meter V35. Gerben van der Waals behaalde ook een prachtige zilveren plek op de 1500 meter bij de M40 categorie. Tonnie Stouten behaalde hetzelfde resultaat op de 5000 meter bij de M55. Nils van Elzelingen behaalde een mooie 4e plek op de 10.000 M55. We hebben nog nooit zo’n snelle voorzitter gehad. En de ijzersterke Cees Weeda werd Nederlands kampioen 5000 bij de M70! Ook Erwin van Heiningen en Cees Kraaijeveld van AV’34 werden Nederlands kampioen. Gefeliciteerd allemaal.

Tijd om de eigen vorm te testen. Dinsdag 21 september was er een baanloop bij onze buren in Epe (AV Cialfo). Topper Rachel de Weerd en ik gingen er op de fiets (!) naar toe. Het resulteerde in 2 clubrecords. Rachel op de 1EM en ik op 5000 meter. Gelukkig waren beide records vacant dus was de opgave niet zo moeilijk. Mynko Peterink kwam speciaal langs om ons onderweg te coachen en een mooie foto te nemen na afloop. Dank Mynko! (Uitslagen)

(foto: René van Vliet)

Nu had ik de smaak te pakken. Vrijdag 24 was er een trackmeeting in Wageningen. Meteen maar twee afstanden gedaan: de 800 en de 1500 meter (Uitslagen). Volgens mij ook twee clubrecords, maar daar gaat de commissie clubrecords over.

Kijk dus regelmatig op Atletiek.nu voor de wedstrijden en schrijf je in. Je moet wel een wedstrijdlicentie hebben. 

Met sportieve groet René van Vliet

Geplaatst in Actueel.

Geef een reactie