Spurt: het (digitale) clubblad

Spurt: het (digitale) clubblad

Geschiedenis
Halverwege 1975 verschijnt het eerste clubblad. Het is nog een mededelingen- en knipselkrant en komt nog niet regelmatig uit. In 1977 krijgt het blad de naam ‘Spurt’. Er wordt een redactie gevormd en maandelijks komt een groep bij elkaar om te stencilen en te vergaren.

Nu 28 jaar later met de hedendaagse technische mogelijkheden ziet het blad er professioneel uit en verschijnt meerdere keren per jaar met leuke en interessante artikelen en foto’s maar wordt qua actualiteit ingehaald door de elektronische nieuwsbrief en de website. Echter het blijft voor vele lopers nog steeds het unieke rustmoment na een avond trainen. Heerlijk uitgeput een half uurtje bladeren door de Spurt. Nelleke Evers is in het nieuwe decennium de grote kracht achter het clubblad geweest. Sinds 2009 heeft Rinus Groen het stokje met veel plezier over genomen.

Wie heeft het logo bedacht en ontwerpen?
Ons erelid en tevens één van de oprichters van AV Veluwe Henk Baakman (2008†) heeft ons logo bedacht en gemaakt. Ondanks dat we een nieuw decennia zijn ingegaan blijft het logo met ‘klein wild’ nog steeds strak en uitdagend. Zeer modern als je bedenkt dat het halverwege de jaren ’70 is bedacht door Henk.

Klik HIER om naar het Spurt archief te gaan.

Tinus Groen Place

Geef een reactie