2FA beveiliging 🔐 ingesteld AV Veluwe website

Vanaf vandaag is er voor geregistreerde leden van de website extra beveiliging ingesteld. Wanneer je vanaf vandaag inlogt op de website zal er een (korte) procedure starten om 2FA in te stellen voor je account. Hiermee is de website en je account extra beveiligd. En is het lastiger voor onbevoegde (fake) personen om zich te registreren als lid van de website. Als er vragen zijn stuur deze dan via het Contactformulier naar de website beheerder.

Wat is een two factor authentication (2FA)?

Een two factor authentication (2FA) is een authenticatie methode waarbij je twee stappen succesvol moet doorlopen om ergens toegang tot te krijgen. In het Nederlands noemen we dit ook wel een twee stappen authenticatie.

De eerste stap is veelal het invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord. De tweede stap is veel ruimer van begrip, denk aan bijvoorbeeld een irisscanner of sms code. Alleen deze combinatie zorgt ervoor dat je toegang krijgt.

Een bankpas in combinatie met een pincode is een simpel voorbeeld van een two factor authentication. Wanneer een van de cruciale onderdelen ontbreekt (bankpas of pincode) kan er geen toegang worden verkregen tot de rekening.

Beveiliging controle paneel met 2FA

Met de Google Authenticator app kan je jouw controle paneel beveiligen met een two factor authentication. Zo dien je naast de standaard beveiliging met gebruikersnaam en wachtwoord ook een aantal cijfers in te voeren welke de Authenticator toont op jouw smartphone.

Door gebruik te maken van een two factor authentication kan bij verlies van je wachtwoord (door welke manier dan ook) er geen toegang worden gekregen. Dit omdat de hacker dan naast jouw gebruikersnaam en wachtwoord ook jouw smartphone nodig heeft om in te kunnen loggen.
(bron: Wat is een two factor authentication (2FA)? – RealHosting.nl)

Geplaatst in Actueel.

Geef een reactie